Scheidingscentrum Midden Nederland
Recente Tweets

 

 

 

 

 

 

 



Direct contact:

Helen Bousché

T. 06-14718531

hbousche@sc-mn.nl

helen.bousche@zorgeloosch.nl

  

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag

van 09:00 - 21:00

Zaterdag van 10:00 - 16:00

 

 





 

 

 

 

  

 

 

 

 



 

 

 

 

KIES PRAATGROEP

Met regelmaat starten wij een KIES praatgroep voor kinderen van 4-7 jaar of 7-12 jaar en van 12 - 17 jaar. Deelname is KOSTELOOS mits uw gemeente daar subsidie voor afgeeft of als u klant bent. Wilt u hier meer over weten neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Woont u in een gemeente waar geen subsidie afgegeven kan worden maar wilt u toch uw kind de mogelijkheid bieden om zijn/haar verhaal te delen met lotgenoten? Dat kan. Deelname per kind is € 250,00 (exl. 21% btw) voor 8 bijeenkomsten van 1 uur. Materiaal is hierbij inbegrepen.

Korte introductie KIES praatgroep

KIES staat voor Kind In Echtscheiding Situatie. De praatgroep is dan ook bedoeld voor uw kind. Het is een plek waar uw kind met leeftijdsgenoten en lotgenoten kan praten over de thuissituatie.

Voor kinderen is het vaak lastig om eerlijk antwoord te geven op de vraag wat zij van de scheiding vinden omdat kinderen vaak loyaal zijn naar beide ouders. Door met lotgenoten in gesprek te gaan merken kinderen al gauw dat zij dezelfde situaties tegen komen en dezelfde emoties voelen.

KIES is een preventieve vorm van hulp om problemen in gedrag voor in de toekomst te voorkomen. KIES is geen therapie en is dus niet alleen bedoeld voor kinderen met gedragsproblemen.

Wel is toestemming van beide ouders met gezag nodig.

De KIES coach

Mijn naam is Helen Bousché. Ik ben gecertificeerd KIES coach. Ik heb al ruim 500 kinderen mogen coachen in hun scheidingsproces. Mijn vooropleiding is Orthopedagogiek en ik heb veel werkervaring met kinderen en jongeren opgedaan vanuit mijn jeugdzorg werkzaamheden.

Ik ben zelf ook kind van gescheiden ouders, (nu inmiddels 35 jaar en moeder van 3 kinderen). Door mijn eigen ervaring lukt het om snel de aansluiting te vinden met kinderen van gescheiden ouders. Hierdoor voelen kinderen zich vaak snel op hun gemak om over de thuissituatie te praten. 

Als KIES coach bewaak ik het proces, ik draag verschillende thema's aan en ik coach de kinderen in hun vaardigheden waar nodig.

Sociaal Pedagogisch Medewerker

Mijn naam is Krista Gringhuis. Ik ben sociaal pedagogisch medewerker en ondersteum Helen nu al vier jaar tijdens de bijeenkomsten van de KIES praatgroep zodat Helen, indien nodig een kind 1 op 1 aandacht kan geven. 

Ook ik ben kind van gescheiden ouders, ik ben 28 jaar en werk full time op als leidster op een kinderopvang.

Praktische infomatie

Een KIES praatgroep kan gerealiseerd worden op school (bij voldoende aanmeldingen vanuit een school) of bij mij op kantoor in Harmelen of Soest.

Ouders ontvangen vooraf een informatiebrief en achteraf een evaluatiebrief.

Aanmelden kan per mail. Stuur een mail naar info@sc-mn.nl met de vraag om een aanmeldformulier voor de KIES praatgroep. U ontvangt een bevestiging zodra het aanmeldformulier is ontvangen per post of mail.

In geval beide ouders het gezag hebben is toestemming van beide ouders van belang.

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Aanmelden? Download hier het Aanmeldformulier