Scheidingscentrum Midden Nederland
Recente Tweets

 

 

 

 

 

 

 



Direct contact:

Helen Bousché

T. 06-14718531

hbousche@sc-mn.nl

helen.bousche@zorgeloosch.nl

  

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag

van 09:00 - 21:00

Zaterdag van 10:00 - 16:00

 

 





 

 

 

 

  

 

 

 

 



 

 

 

 

SCHEIDEN MET KINDEREN

Scheiden met kinderen

De berekening van de kinderalimentatie gaat als volgt. Eerst worden de kosten van het kind berekend. Dit wordt gebaseerd op de levensstandaard van de ouders, de leeftijd van het kind en de gezinssamenstelling.

Na deze vaststelling wordt gekeken hoeveel ieder van jullie zou moeten bijdragen in die behoefte. Dit gaat op basis van jullie netto inkomen of draagkracht (=inkomen na aftrek vaste lasten). Aan de hand van de draagkrachtberekening wordt bekeken of de ouder die alimentatie gaat betalen wel in staat is om een bijdrage te leveren in de kosten van verzorging en opvoeding van de kinderen.

Jullie mogen afwijken van deze berekening en in onderling overleg een redelijk bedrag vaststellen voor kinderalimentatie. In beide gevallen zal 2Divorce jullie hierin adviseren.

Wijziging kinderalimentatie

Na de scheiding kunnen veranderingen in inkomen of gezinssituatie bij één van jullie leiden tot het wijzigen van de hoogte van de kinderalimentatie. Daarom kan een herberekening van de kinderalimentatie noodzakelijk zijn.

Ik kan jullie in deze gevallen, ook na het afronden van de scheiding, gezamenlijk begeleiden om tot nieuwe afspraken te komen.

Vraag hier een (her)berekening van de kinderalimentatie aan

(her)berekenen

Kind gesprek

1 op de 6 kinderen maken een scheiding mee. Door uw kind aan te melden voor de KIES praatgroep geeft u uw kind de mogelijkheid om in een ontspannen setting op een laagdrempelige manier zijn/haar gevoelens in spelvorm en creatieve uitingen te uiten. Kinderen krijgen hierdoor het gevoel gehoord te worden. Zo kunnen ze zonder het direct uit te spreken op hun eigen wijze hun emoties uiten en de scheiding een plek geven.